Eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek sosyal patlama uyarısında bulundu. Külünk, "Açıkça ifade etmek gerekirse, mutfakta feryat, sofrada ıstırap var. Ülkemizin önemli bir kesiminde ciddi bir kızgınlık ve öfke var. Kamuoyu, sizden gerekli tedbirleri almanızı bekliyor" dedi.

Külünk, "Sokak, bizi iktidarda tutar, bir grup sermaye çevresi değil" diyerek şu paylaşımı yaptı:

"Sayın Şimşek, zor bir dönemde zor bir görevin sorumluluğunu taşıdığınızın farkındayız. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihin en zorlu virajlarını dönmeye, birliği ve bütünlüğü koruyarak bu zorlukları aşmaya çalışıyor ve bunu başaracağımıza inanıyoruz.

Ve bu zorlukların üstesinden gelmede en önemli unsurlardan biri devlet-millet birliği ve güven ortamıdır, bu da Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki sağlam siyasi istikrarla sağlanmıştır.

'Mutfakta yangın varsa, birlik ve dirlik tehlikedir' bilirsiniz. 31 Mart Seçimlerinde sokak, özellikle sizin politikalarınıza tepki gösterdi. Bu tepkiyi cesaretlendirerek Türkiye'yi zayıflatmak isteyenler harekete geçti.

Bu gerçeği milletimiz çok iyi görüyor. Sokak endişeli, politikalarınızın sokaktaki yansımasını görmelisiniz; çünkü biz, dar gelirli ve dezavantajlı kesimlerle her zaman dayanışma içinde olan bir anlayışla iktidara geldik ve sokak bizi iktidarda tutuyor.

Sayın Şimşek, açıkça ifade edeyim ki, mutfakta feryat, sofrada ıstırap var. Nüfusun önemli bir kısmında ciddi bir kızgınlık ve öfke var.

Bu öfke, Türkiye'nin düze çıkması için fedakarlık yapmama öfkesi değil; 'Neden sadece biz bedel ödüyoruz?' öfkesidir.

Sokak diyor ki, 'Azınlık mutlu, biz ise zorluk içindeyiz. Emekli ve dar gelirli kesimler ne zaman rahata erecek?'

Restoranların yüksek fiyatlarına karşı yeni önlem geliyor: Akıllı menü Restoranların yüksek fiyatlarına karşı yeni önlem geliyor: Akıllı menü

Hazine ve Maliye Bakanı olarak sizin sorumluluğunuz, emekli ve dar gelirli kesimin enflasyon, fırsatçılık ve sermayenin denetimsiz davranışlarına maruz kalmaması için gereken önlemleri almak olmalıdır. Kamuoyu bu adımları bekliyor.

Çünkü Türkiye'yi zayıflatmak isteyenler, muhalefeti kullanarak devleti ve milleti karşı karşıya getirmeyi hedefliyorlar. Ancak buna izin vermeyeceğinize inanıyoruz."