Merkez Bankası'nın ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni ekonomi politikaları, mevduat faiz oranlarına etki ediyor. Veriler, mevduat faiz oranı piyasa ortalamasının Ekim 2023 itibarıyla yüzde 40 olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Bu, geçen yıla göre ortalama yüzde 43'lük bir artış anlamına gelmektedir.

Mevduat faiz oranlarının yükselmesi, özellikle yeni ekonomi politikalarının sonuçlarını yansıtıyor. Bu politikalar, mevduat faiz oranlarını yükselterek tasarruf yapmayı teşvik ediyor ve yatırımcıları cazip hale getiriyor.

Mevduat faizi oranlarının yükselmesiyle birlikte katılım bankalarının da kâr payı oranları artmış durumda. Bu oranlar, Ekim 2022'de yüzde 15,6 ila yüzde 17,36 arasında seyrederken, Ekim 2023'te yüzde 25,60 ila yüzde 26,70 aralığına yükseldi.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Kur Korumalı Mevduat'a son verme kararı, mevduat faizlerinin yükselmesine katkı sağladı. Banka, Ekim 2023 itibarıyla beşinci kez üst üste faiz artırımına giderek faiz oranlarını yüzde 35'e çıkardı.