Çalışan milyonlarca kişinin bayram tatilinin başlamasıyla hava durumu da sık sık vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporu yayımlandı. Sıcaklık 6 derece aşağıya inecek.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

12 İL İÇİN SARI KOD 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarıda bulundu.


 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşen son analizler ışığında: Yurdumuzun büyük bir kesiminde parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar çözülmeleri ve heyelan riski söz konusu olduğundan uyarı geldi.

ORHAN ŞEN'DEN KRİTİK AÇIKLAMA

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bayram tatilinde ülkemizde değerlendirilen hava durumu ve sıcaklıkları duyurdu. Prof. Dr. Şen şu cümleleri kurdu:

“Türkiye’nin genelinde hava sıcaklıları ortalamalarda. Yani İstanbul’da hava 18 derece civarında, Antalya’da 21 derece civarında, İzmir’de 22 derece civarında olacak. Bu da bize gösteriyor ki bir yaz havası yok, bahar havası var. Tatile gidecekler yaz tatiline gidecekmiş gibi gitmesin, hüsrana uğrarlar. Sıcaklıkların 9 günlük bayram tatilinde düşük olma sebebi de Karadeniz’den gelen sistemin etkisinde olmamız bu da sıcaklıkları düşüyor. Kuzeyli akışların etkisinde olacağımızdan hava serin, akşamları üşütecek.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının batı ve güneydoğu civarlarında 2 ila 6 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik söz konusu değil.

RÜZGAR: Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette eseceği değerlendirildi.

UYARILAR
ŞİDDETLİ YAĞIŞ: Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari civarlarında ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması öngörüldüğünden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda gecikmeler gibi zor durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar peş peşe geldi.


ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ÇÖZÜLMESİ: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda dağlık noktalarında kar yapma potansiyeli olan eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar çözülmeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda çağrı yapıldı.