Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde önemli hava olaylarına hazırlıklı olunması gerekiyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Antalya, Osmaniye, Hatay, Samsun, Tokat, Erzurum, Sivas çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Sazan Sarmalı Dolandırıcılığına Karşı Emniyet Harekete Geçti! Çok Ucuza Buldum Demeyin Sazan Sarmalı Dolandırıcılığına Karşı Emniyet Harekete Geçti! Çok Ucuza Buldum Demeyin

Rüzgarlar konusunda ise güneyden esen hafif rüzgarlar, güneydoğu kesimlerinde kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlara dönüşebilir. Ancak Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde şiddetli ve kısa süreli fırtınalar yaşanabilir. Bu bölgelerde çatı uçması gibi riskler artabilir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir. Bu bölgelerdeki vatandaşların çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları önemlidir.