İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de bulunan Menekşe Sahil Parkı'nda gerçekleşen trajik olay sonrasında 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kaybıyla ilgili derin üzüntülerini dile getirdi. İmamoğlu, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, bu acı olayın ardından hemen inceleme başlattıklarını ve sorumluların cezasız kalmayacağını belirtti.

Başkan İmamoğlu, açıklamasında, "Küçük Edanur'un, İBB'ye ait bir parkta yaşamını yitirmesi büyük bir trajedi. Olayın nedenleri üzerinde titizlikle duruyoruz ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini sağlayacağız. Aynı zamanda, adli makamların soruşturmasını da takip ediyoruz" dedi. İmamoğlu, bu acı olayın siyasi polemiklere alet edilmesini de kınadı ve toplumun vicdanının bunu kabul etmeyeceğine inandığını vurguladı.

Geçmişte benzer ihmallerin yaşandığını hatırlatan İmamoğlu, bu tür durumlarda sessiz kalanların vicdanının sorgulanması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, bu olayın, devletin çocukları koruma ve kollama görevindeki başarısızlığının bir göstergesi olduğunu belirtti. İmamoğlu, küçük Edanur'un cenazesinin 2 gün sonra kaldırılması gibi detayların da incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Emekli aylığında sürpriz karar Emekli aylığında sürpriz karar

Son olarak, Başkan İmamoğlu, yaşamını yitiren küçük Edanur'a Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Bu acı kaybın tüm toplumu derinden etkilediğini ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı belirtti.