Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında araç alım-satımı yaparken dikkatli olunması gerektiğine dair bir uyarıda bulundu.

Müdürlük, vatandaşları "sazan sarmalı" olarak adlandırılan dolandırıcılık türünden korumak amacıyla önemli bilgiler paylaştı. Bu kapsamda, çok düşük fiyatlarla araç bulunması durumunda dahi aldanmamaları gerektiği belirtildi.

Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

Araç satış işlemleri sırasında, ruhsat sahibi dışındaki kişilerle temas kurulmaması ve özellikle noterde aracın devri sırasında ücretin üçüncü kişilere gönderilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Bu tür durumlarda, vatandaşların dolandırıldığını fark etmeleri önemle vurgulandı. Dolandırıldıklarını düşünen kişilerin hızla 112 acil çağrı merkezini aramaları gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı toplumun dikkatli olması ve birikimlerini koruması gerektiği vurgulandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür suçların önlenmesi için vatandaşların bilinçlenmesinin önemine dikkat çekti ve herhangi bir şüphe durumunda yetkililere başvurulması gerektiğini vurguladı. Bu sayede, vatandaşların maddi zararlarla karşılaşmasının önlenebileceği belirtildi.