Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden olumsuz şartlara karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir. Toz taşınımının neden olabileceği olumsuz etkilerden korunmak için önlemlerin alınması önemlidir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmemekle birlikte, rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Uyarılar:

Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Özellikle kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlardan uzak durulması önemlidir.

Toz Taşınımı Uyarısı: Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Tozun neden olabileceği solunum yolu rahatsızlıklarından korunmak için gerekli önlemlerin alınması önemlidir.