Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye genelinde 17 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı. Yurdun iç kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterecek ve genel olarak sıcaklıkların düşeceği bildiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahminlerini paylaştı. Buna göre, Türkiye'nin büyük bir kısmında parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın çevre ilçeleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların görülmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor.

17 kente sarı kodlu uyarı verilmiştir: Adana, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Kahramanmaraş, Muş, Tunceli, Batman, Osmaniye, Adıyaman, Bitlis, Elazığ, Hatay, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak.

Sıcaklıkların genel olarak düşeceği, Marmara'da ise artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın yurdun kuzeybatı ve doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Doğu Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde tedbirli olunması önemlidir.

Marmara bölgesinde, özellikle Kırklareli çevrelerinde yağmur, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli gibi illerde de benzer hava koşulları öngörülüyor.

Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz bölgelerinde de yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların şiddetinin ve etkisinin bölgeye göre değişebileceği belirtiliyor.