Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son analizler ışığında; yurdun büyük bir kısmının parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu civarları ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla civarlarının yağışlı havanın etkisi altına gireceği değerlendiriliyor.

.

Özellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı düşünülüyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylrının yaşanacağı öngörülüyor.

Marmara ve Ege’de toz taşınımı olacağı değerlendiriliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi söz konusu. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.

Her Öğrenciye 5.000 TL Ulaşım Desteği Devletten! Öğrenci Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Her Öğrenciye 5.000 TL Ulaşım Desteği Devletten! Öğrenci Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER:

Adana, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Maraş, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye.