Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin altına düşecek sıcaklıklarla birlikte, çoğu bölgede yağışlar beklediğini dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar

Yurt Genelinde Yağışlı Hava Hakim Olacak

Cengiz Çelik, özellikle Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olacağını belirtti. En batı kesimler hariç, Türkiye'nin neredeyse tamamında yağış bekleniyor. Perşembe günü itibarıyla Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışların başlaması öngörülüyor. Yağışlar, Cuma ve Cumartesi günleri de devam edecek.

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Hava tahminlerine göre, özellikle Doğu bölgelerinde perşembe ve cuma günleri yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında perşembe günü; Doğu Anadolu'nun güney ve doğu kesimlerinde ise cuma günü kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Büyükşehirlerde Hava Durumu

  • İstanbul için Çelik, perşembeyi cumaya bağlayan gece yüksek kesimlerde kısa süreli karla karışık yağmur beklendiğini ifade ediyor. Hafta başından itibaren sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor.
  • Ankara'da çoğunlukla gece saatlerinde karla karışık yağmur görülecek. Yüksek kesimlerde kar yağışı mümkünken, şehir merkezinde kuvvetli kar yağışı beklenmiyor.
  • İzmir'de ise önümüzdeki günlerde yağış beklenmiyor. Hava, parçalı ve çok bulutlu olacak. En yüksek sıcaklıklar 16-17 derece civarında seyredecek.