Son Anketlere Göre CHP İki Önemli Belediyeyi Kaybediyor! Son Anketlere Göre CHP İki Önemli Belediyeyi Kaybediyor!

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, yaşadıkları sorunları dile getirmek amacıyla 3’üncü Sanayi Sitesi girişinde bir basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Semiha Özek, konuşmasında meslek liselerine ve çıraklık okullarına yönlendirilen ve kandırılan bir kesim olduklarını ifade etti.

Özek, "Uzun yıllar SGK sisteminde işe giriş tarihimiz başlangıç olarak gösterildi ve söylendi ama bir gecede 2008 yılında bu tarih 2 tarihe çevrilerek devletine güvenen Meslek Liseliler ve Çıraklık Okulu mezunları SGK sistemi üzerinden aldatıldı" şeklinde konuşarak, ülkedeki ara eleman açığının arttığını vurguladı.

Ayrıca, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projelerinin artık uygulanamaz hale geldiğini belirten Özek, bu durumun genç yetenekleri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Mesleki eğitimin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve bu alanda çalışanların haklarının verilmesi gerektiğini vurgulayan Özek, bu okulların tercih edilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, ara eleman sıkıntısının giderilmesi ve ülkeye yararlı adımların atılması gerektiğini söyleyen Özek, mağduriyetlerin giderilmesi ve mesleki eğitimin teşvik edilmesi çağrısında bulundu.