Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, stresin bedensel ve dermal sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, yaşlanma karşıtı önlemler hakkında kritik önerilerde bulundu. 

Stresten Uzak, Sağlıklı Bir Cilt Mümkün

Medicana Bursa Hastanesi'nden Dr. Oğuz Küçükçakır, stresin cilt üzerindeki zararlı etkilerine işaret ediyor. Stresin, kortizol hormonunun artmasına ve sonucunda cilt esnekliğinin azalmasına, kolajen yapısının bozulmasına yol açtığını belirtti. Dr. Küçükçakır, stresle mücadelede yeterli uyku ve dengeli bir yaşam tarzının önemine vurgu yaptı.

Cildinizi Nemlendirin, Besleyin

Cilt sağlığı için nemlendirme ve beslenme, vazgeçilmez adımlar arasında. Cildin su ve vitamin ihtiyacının karşılanması, yaşlanma sürecini yavaşlatırken, daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Dr. Küçükçakır, günlük su tüketiminin önemi, D vitamini takviyesi ve nemlendirici kullanımı gibi konulara dikkat çekiyor. Ayrıca, cilt tipine uygun bakım ürünlerinin seçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Güneşten Korunun ve Sağlıklı Beslenin

Güneş koruyucu kullanımının yalnızca yaz aylarıyla sınırlı olmamalı, kışın da güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildi koruyacak ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Küçükçakır, sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmenin de şart olduğunu belirtti. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulması, sebze ve meyve ağırlıklı bir diyetin benimsenmesi önerdi.

Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Düzenli Dermatoloji Kontrolleri

Cildin sağlığı ve erken yaşlanma ile mücadelede düzenli dermatoloji ziyaretlerinin önemine değinen Dr. Küçükçakır, yılda en az bir kez cilt kontrolünden geçilmesi gerektiğini hatırlattı.