Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısında etkisini sürdüren kuvvetli rüzgarın, Çanakkale, Edirne'nin güneyi ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat), Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde ise kuvvetli fırtına (50-70 km/saat, hamlesi 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava Durumu Değerlendirmesi

Ülkemizin batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakimken, Kırklareli çevreleri, Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyılarında sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın genellikle güneyli, Güneydoğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgarın zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli Rüzgar: Marmara'nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın etkisini arttırarak Çanakkale, Edirne'nin güneyi ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat), Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli fırtına (50-70 km/saat, hamlesi 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durum ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemelere neden olabileceğinden, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.