Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcak hava dalgası için uyarıda bulundu. İşte detaylar:

Sıcaklık Tahminleri ve Durum Analizi

Ülkenin doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Erzurum'un kuzey ilçeleri, Adana'nın kuzey kesimleri ve Osmaniye çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Yüksek Sıcaklık Beklentisi

Sıcaklık tahminleri, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği yönünde. Rüzgarın çoğunlukla güney ve batı yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

Sıcaklık Tahminleri Bölge Bölge

  • Marmara Bölgesi: Az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Sakarya'da yüksek sıcaklık bekleniyor.

  • Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçiş bekleniyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa'da sıcaklık yükselecek.

  • Akdeniz Bölgesi: Doğusunda parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Toroslar Mevkii ile Adana'nın kuzeyi ve Osmaniye çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Antalya, Hatay ve Mersin'de ise parçalı bulutlu hava hakim.

  • İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas'ta yüksek sıcaklık bekleniyor.

  • Batı Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bolu, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak'ta sıcaklık artacak.

  • Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu, doğusunda parçalı bulutlu hava bekleniyor. Öğle saatlerinde iç kesimlerde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

    Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı bulutlu, özellikle Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Kars, Malatya, Van'da sıcaklık artışı yaşanacak.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da sıcaklık yükselecek.