Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapmış olduğu son analizler ışığında: Yurdun büyük bir bölümünü parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Sivas ve Van civarlarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı değerlendiriliyor.

Söz konusu yağışların, Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney, Balıkesir'in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda  kar yağma potansiyeline sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi söz konusu. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı olacağı düşünülüyor.

Sıcaklık seviyelerinin Karadeniz'de 3-5 derece düşeceği, diğer illerde önemli bir değişiklik görülmeyeceği, yurt genelinde ise mevsim normalleri oranla fazla olacağı değerlendirildi.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Özellikle güney ve batı, Marmara'da kuzey taraflarından hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği düşünülüyor.

Yağışların, Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney, Balıkesir'in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı düşünüldüğünden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar yağma potansiyeline sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi söz konusu.

Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.