Uluslararası Çalışma Örgütü'nün veriilerine göre haftalık çalışma saatlerinin en fazla olduğu ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olarak değerlendirildi. Körfez ülkesinde işçi kesimi, haftada 50.9 saat çalıştığı belirlendi. BAE'yi iki Asya ülkesi Hindistan ve Çin arkasından geliyor. Hindistan'da işçiler ortalama 46.7 saat, Çin'de ise 46.1 saat çalışıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) en yeni verilerin göre Türkiye'nin ücretli kesimi, haftada 43.3 saat çalışma sağlıyor. Yani Türkiye, BAE, Çin ve Hindistan'ın ardından en çok çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke olarak listede yer alıyor.

Hftalık çalışma saatleri; komşu Yunanistan'da 39.7 saat, ABD'de 38 saat, Almanya'da 34.7 saat ve Hollanda'da 31.6 saat olarak düşünülüyor.

Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor

Avrupa Birliği'nin (AB) istatistik ofisi Eurostat raporuna göre 2023 yılında AB çalışanlarının yüzde 7.1'i haftada 49 saat ve daha çok çalıştı. Türkiye'de ise fazla mesaiye kalanların oranı, AB ortalamasını neredeyse 4'e katlıyor.

Eurostat'ın TÜİK'den aldığı raporlar ışığında Türkiye'de 20-64 yaş arasındaki çalışan kesimin yüzde 27.2'si haftada 49 saat ve üzerinde çalıştı. Daha başka bir söylemle Türkiye'deki her 4 çalışandan biri uzun mesailer yapmak zorunda olduğu değerlendiriliyor. Türkiye sonrası en çok mesailerin görüldüğü ülke İzlanda olduğu ortaya çıktı. İzlanda'da çalışanların yüzde 13.8'i, üçüncü sıradaki Yunanistan'da ise çalışanların yüzde 11.6'sı 49 saat ve üstünde mesai yaptı.