Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren mart ayı anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Yapılan ankette TCMB, dolar ve enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Ankete göre, 2024 yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki ankette 40,02 seviyesindeyken mart anketinde 40,53 olarak güncellendi. Aynı şekilde, 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi de şubat anketine kıyasla 42,79 TL olarak revize edildi.

Faiz beklentilerinde de artış gözlendi. BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi, bir önceki ankette yüzde 45 iken bu ankette yüzde 45,82 olarak kaydedildi.

Enflasyon tahminlerinde de yükseliş yaşandı. Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi şubat anketine göre artarak yüzde 44,19'a çıktı. Ancak, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki ankette yüzde 37,78 iken, mart ankette yüzde 36,70 olarak belirlendi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise sabit kaldı ve yüzde 22,67 olarak kaydedildi.

Büyüme beklentilerinde ise değişiklik görülmedi. Katılımcıların 2024 yılı GSYH büyüme beklentisi bir önceki ankette olduğu gibi yüzde 3,3 olarak korundu.