Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Milyonlarca memur için Ocak ayında yapılacak zam kritik önemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da yaptığı açıklamada memur maaşlarına yönelik olarak yapılacak zamma ilişkin konuştu.

Bakan Işıkhan, memurlara yüzde 50 civarında zam yapılacağını belirtirken en düşük memur maaşının ise 33 bin lira seviyelerine ulaşacağını söyledi.

Memur maaşları toplu sözleşme, enflasyon farkı ve refah payının katılmasıyla artış yaşıyor. Temmuz ve Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı ve kümülatif olarak iki ayın toplam artış oranı yüzde 19,44 oldu.

Geriye kalan Eylül, Ekim, Kasım, Aralık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur maaşlarına yapılacak zam da netleşecek.

Memurların zam alacakları oranlar, meslek gruplarına göre farklılık gösterecek. Polis, doktor, hemşire ve öğretmenler başta olmak üzere birçok memur grubu, zam oranlarını merakla bekliyor.

İŞTE MEMURLARIN ALACAKLARI OLASI ZAMLI MAAŞLAR

650ad54aa4686023a47ee262