2024-2025 yıllarına ilişkin memur toplusözleşme görüşmeleri başladı ve görüşmeler için toplam süre bir ay olarak belirlendi. Ancak konfederasyonlar, bu sürenin yeterli olmadığını ifade ederken, iktidarın ilk teklifi geciktireceği açıklandı. İlk teklifin masaya ulaşması 14 Ağustos'ta gerçekleşecek ve süreç 9 güne sıkışmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

14 Ağustos'taki toplantıda Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK temsilcileri masada yer alacak. Sonrasında iki gün boyunca hizmet kolu ve genel müzakereler devam edecek. 17 Ağustos'ta ise kapsamlı bir toplantı daha yapılacak ve iktidarın yeni teklif ile masaya gelmesi bekleniyor. Konfederasyonlar tarafından ilk teklifin kabul edilmesi pek olası görünmüyor, bu nedenle müzakereler 21 Ağustos'a kadar sürebilecek.

Sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı 22 Ağustos'ta netleşecek. Bu tarihten itibaren 31 Ağustos'a kadar hakeme gidip gitmeme konusunda değerlendirme süreci yaşanacak. İmza ve itiraz yetkisi Memur-Sen'de bulunuyor ve eğer sözleşme hakeme taşınacak olursa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek.

Hakem, 26 Ağustos ile 31 Ağustos arasında çalışmalarını sürdürecek ve son kararını açıklayacak. Hakemin verdiği karar kesin nitelik taşıyacak ve böylece süreç tamamlanacak. Memur ve memur emeklilerinin zam oranları belirlenmiş olacak.