Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yarın başlayacak. Görüşmeler, ağustos ayı boyunca sürecek ve memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirlenmesine yönelik önemli bir süreci temsil ediyor.

Toplantının açılışını Bakan Vedat Işıkhan yapacak ve memur konfederasyonlarının genel başkanları ile 11 hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcileri konuşmalar yapacak. Bu toplantıda ayrıca, görüşmelerde izlenecek takvim de belirlenecek.

Görüşmeler kapsamında, öncelikle hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek ve tarafların mutabakat sağlanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren talepler ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Memur-Sen, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi için taleplerini geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Memur-Sen'in talepleri arasında, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış ve 2025 için altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talepleri yer alıyor.

Memur-Sen'in diğer talepleri arasında aylık 7 bin 650 liralık kira yardımının memura yapılan seyyanen zammın emekliye de yansıtılması ve gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi bulunuyor. Toplu sözleşme sürecinde, memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarına yönelik bu taleplerin müzakere edilerek sonuçlanması bekleniyor.