Söz konusu kararda, TSK'nın deniz öğelerinin, bölge ülkelerin kara suları haricinde olmak şartıyla Aden Körfezi, Somali Açıkları, Arap Denizi ve komşu çevrelerde deniz haydutluğu, silahlı saldırı eylemleri ve denizde terörle mücadele hedefiyle 2 Şubat 2024'ten itibaren bir yıl süreyle görev verilmesinin uzatıldığı açıklandı.

Ayrıca, söz konusu alanlarda deniz casusluğu, silahlı soygun faaliyetleri ve denizde terörizmle mücadelenin aktif bir şekilde sağlanabilmesi için TSK unsurlarının görevlendirilmesinin gerekli olduğu vurgulandı.

RTÜK üyeliği atama

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 35'inci maddesi kapsamında, RTÜK'te boş olan üyelik için yapılan seçime yönelik TBMM kararı da Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Kararda, İyi Parti Grubu'na geçen bir üyelik için Genel Kurul'un 17 Ocak tarihli 50'inci Birleşiminde yapılan seçim çerçevesinde Ahmet Can Buğday'ın RTÜK üyeliğine seçildiği açıklandı.

Bunun dışında, TBMM kararlarına göre balıkçılık ve su ürünleri alanında yaşanan sıkıntılar ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis araştırma komisyonunun da görev süresi 17 Ocak 2024'tan itibaren 1 ay süreyle uzatılmasına karar verildi.