Milli Eğitim Bakanlığı, MEBSİS'e iki aşamalı girişi sağlamak amacıyla "MEB Ajanda" adlı mobil uygulamanın kullanımı için bir kılavuz yayınladı. Bu uygulama, MEBBİS kullanıcılarının hesap güvenliğini artırmak ve yetkisiz erişim riskini azaltmak için tasarlandı.

MEB Ajanda'nın kullanımı, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren tüm MEBSİS kullanıcıları için zorunlu hale gelecek. Kullanıcılar, bu uygulamayı kullanarak hesaplarına giriş yaparken, ikinci bir doğrulama aşamasını tamamlamak zorunda olacaklar. İşte ayrıntılar:

Kullanıcılar, MEB Ajanda uygulamasına gelen bildirimi onaylayarak veya her 30 saniyede bir kişiye özel olarak üretilen 6 haneli doğrulama kodunu girerek MEBBİS'e erişim sağlayabilecekler.

MEB Ajanda uygulamasını kurmayan veya herhangi bir sebeple kullanamayan kişiler, E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilecekler.

MEB Ajanda'nın kurulumu ve kullanımı ile ilgili kılavuz, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır ve bu kılavuz bilgisayarınıza indirilebilir.

MEB Ajanda'nın bu iki aşamalı giriş yöntemi, kullanıcı hesaplarının güvenliğini artırmak ve hassas bilgilere yetkisiz erişimi engellemek için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, belirtilen tarihten itibaren bu yeni güvenlik önlemine uymak zorunda olacaklar.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

MEB Ajanda'nın kurulumu ve kullanımı ile ilgili kılavuzu bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.