Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda, İsrail ordusunun dünkü saldırılarında 400'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirilidi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, bu ölümlerin yüzde 70'i çocuklar, kadınlar ve yaşlılar arasında meydana geldi.

WAFA'ya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Gazze'ye yönelik saldırılar 16. gününde de devam ederken, İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla eşzamanlı olarak kentin çeşitli bölgelerine bombardıman düzenledi. Bu saldırılarda en az 25 katliam gerçekleşti.

Tıp kaynaklarına göre, İsrail'in saldırıları sonucunda pazar günü Han Yunus Mülteci Kampı'nda 44, Rafah'ta 57, Gazze kent merkezinde 66, kuzey bölgesinde 44 Filistinli yaşamını yitirdi.

Mısır sınırı yakınındaki Rafah kentinde düzenlenen bir eve yapılan saldırıda, ev sakinlerinden 6 kişi ölürken, 11 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Miğraka bölgesindeki bir eve yapılan hava saldırısının sonucunda 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Cibalya Mülteci Kampı'ndaki iki eve ve el-Albani Mescidi'ne yapılan hava saldırıları sonucunda 20'den fazla kişi hayatını kaybetti.

WAFA'ya göre, İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'ndeki bazı mahalleleri haritadan tamamen silerek, bazı ailelerin tüm fertlerini kaybetmelerine neden oldu.

Geç Saatte Eve Dönen Kızı İçin Okulu Bastı! Veli Öğretmenlere Saldırdı Geç Saatte Eve Dönen Kızı İçin Okulu Bastı! Veli Öğretmenlere Saldırdı

Ayrıca, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki hastanelere de saldırılar düzenledi, sivil savunma ekipleri enkaz altında mahsur kalan yaralılara yardım etmek için zorlu koşullar altında çalışıyor.

Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" adlı kapsamlı saldırıyla tırmanmıştı. Çatışmalarda İsrail'de de ölümler ve yaralanmalar yaşanmıştı.

Bu çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplum ve taraflar arasında diplomatik çabalar devam ediyor.