Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Türk Dil Kurumu iş birliğiyle "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yarışması düzenlenecek. Bakanlık, yarışmanın dünyanın en kadim ve zengin dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçenin öğrenciler arasında doğru ve etkili bir şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve bunun başarılı örneklerini ödüllendirerek teşvik etmek amacıyla yapılacağını belirtti. Yarışma Türk Dil Kurumu iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören bütün öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 9 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, yarışma takviminde belirtilen son başvuru tarihine kadar öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine müracaat ederek yarışmaya katılabilir.

Yarışmada il ve Türkiye geneli olmak üzere iki kısımlı ödüllendirme!

İl birincilerine ödül olarak Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan eserler arasından seçilmiş kitaplar,

Türkiye genelindeki yarışmaya

1. ye 30 bin TL,

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

2. ye 20 bin TL,

3. ye 10 bin TL,

Seçici Kurul Ödülü'nü alan üç öğrenciye ise ayrı ayrı 5 bin TL ödül verilecek.

Türkiye genelinde 81 ilde birinci seçilen eserler arasından seçici kurul tarafından yayımlanmaya uygun görülenler, Türk Dil Kurumu tarafından Türk Dili dergisinde yayımlanacağı MEB tarafından belirtilirken basımı yapılan dergi, yarışmaya eser gönderen öğrenciler ile İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine de gönderilecek.