CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve temel beceriler kazanmalarını desteklemek amacıyla Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamını genişletti. Yapılan yönerge değişikliği ile resmi ve özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, öğrencilerin istekleri doğrultusunda beceri geliştirme programları açabilecek.

Bu değişiklikle birlikte, açılacak beceri geliştirme programlarının alanları, süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli, ortamı ve diğer detaylar, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuz'da belirlenecek.

Özellikle uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersi kapsamında en az 10 öğrenci şartıyla DYK açılabilecek.

Yönergeye göre, kurs merkezlerine katılım için öğrencilerin bulundukları yerleşim biriminden katılım sağlamaları gerekecek. Böylelikle yaz dönemi kursları ve yaz okullarına, öğrenciler daha kolay ulaşabilecekler. Bu değişikliklerle birlikte, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla DYK'lara daha geniş bir çerçevede katılım imkanı sağlanmış olacak.