17 Ağustos 1999 yılında 7,04 büyüklüğünde meydana gelen Marmara depreminde Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova büyük yıkıma uğramıştı. Depremde 17 bin 480 kişi hayatını kaybetmiş, 43 bin 953 kişi ise yaralanmıştı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Bilançosunun oldukça ağır olduğu depremin yıl dönümünde uyarıda bulunan uzmanlar, beklenen İstanbul depremi için dikkat çeken sözler kullandı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Marmara'nın 1999 yılında gerçekleşen büyük felaketin yorgunluğunda olduğunu, 2045 yılından önce deprem beklemediğini söyledi:

"Marmara halen 1999 M7,5'luk depreminin yorgunluğunda. Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga tonluk gücü toplamadan deprem yapamaz"

Bir sosyal medya kullanıcısının Marmara'nın söz konusu gücü toplamasının ne kadar zaman alacağına yönelik sorusuna da Ahmet Ercan, "2045'den önce değil" yanıtını verdi."DEPREM HİÇBİR DURUMDA BEKLENEN YILDAN ÖNCE OLMAMIŞ" diye yanıt verdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan bir başka paylaşımında ise "Marmara'da son 2000 yılda beklenen deprem hiç bir durumda beklenen yıldan önce olmamış, ancak 75 ile 200 yıl gecikmiş" ifadelerini kullandı.