Yeni getirilen düzenleme ile ürün içeriği ile ambalajı arasındaki uyumsuzluk ortadan kaldırılacak. Özellikle tereyağı sanılarak alınan margarin ve muz ya da çilek aroması içeren sütler gibi ürünlerde tüketici yanılgısını önleyecek değişiklikler yapılacak.

"Tüketiciyi Yanıltmak Artık Daha Zor"

Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

Bakanlık, içeriğinde olmayan maddelerin ürün ambalajında yer almasının önüne geçecek. Gıda mühendisi Ebru Kayıran, yapılan düzenlemenin tüketiciyi koruyan bir adım olduğunu belirtti. Meyve aroması içeren sütlerdeki gibi, ürünün gerçek içeriğinin etikette açıkça belirtilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu sayede, muzlu veya çilekli süt olarak satılan ancak aslında sadece aroma içeren ürünler, "çilek aromalı" veya "muz aromalı süt" olarak etiketlenecek.

Ambalajlarda Büyük Değişiklik

Yeni düzenleme ile ürünlerin gerçek içeriği, ambalajın ön yüzünde net bir şekilde belirtilecek. Böylece tüketiciler, rafta ilk bakışta ürün hakkında doğru bilgiye sahip olacaklar. Margarin gibi "tereyağı tadında" gibi ifadelerle satılan ürünlerde yaşanan karışıklıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ürün adı, tüketicinin kolayca görebileceği büyüklükte ve yerde olacak.

Meyve Aromalı Ürünlerde Görsel Kısıtlaması

Muzlu veya çilekli gibi meyve aroması içeren ancak gerçekte minimal miktarda meyve özü barındıran bisküvi gibi ürünlerin ambalajları da değişecek. Bu ürünlerde artık meyvenin kendisi yoksa, ambalajda meyve görseli de yer almayacak.

Gıda mühendisi Kayıran, bu düzenleme ile tüketici, aldığı ürünün içeriği hakkında daha net ve doğru bilgilere sahip olacağın belirtti. "Bu, hem tüketici memnuniyetini artıracak hem de ambalaj ve etiketlerdeki yanıltıcı bilgilerin önüne geçecek önemli bir adımdır." dedi.