Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve memur emeklileri, yüzde 49.25 oranında gerçekleştirilen maaş zammının yanı sıra Ramazan ve Kurban Bayramları için verilen 2 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesinin artırılmasını dört gözle bekliyor.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

TBMM'de Yoğun Gündem: Emekli İkramiyeleri Artışı Masada

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bu hafta içerisinde emekli bayram ikramiyelerinin artırılmasını da içeren 8. Yargı Paketi üzerindeki görüşmelere başlayacak. Meclis gündeminde, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesi öne çıkıyor. Bu düzenleme, özellikle seçim öncesi dönemde emeklilere yönelik çifte zam yapılacağı iddialarının ardından büyük bir önem taşıyor.

65B8E142B46E1A5C02Cedcd0

Düzenlemeler ve Görüşmeler Ne Zaman?

TBMM'de yapılacak olan görüşmeler, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi şartlarının güncellenmesi, deprem bölgesindeki sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik desteklerin süresinin uzatılması gibi konuları da içerecek. Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonun 28 Şubat Çarşamba günü toplanması planlanıyor. Aynı hafta içerisinde, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin Salı ve Çarşamba günleri grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Bu hafta Meclis'te ele alınacak olan emekli bayram ikramiyesi artışı, Türkiye'deki milyonlarca emekli için büyük bir merak konusu.