Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) 76. Maddeye dayalı olarak sınavsız atanan 12 şube müdürünün ataması, mahkeme kararıyla iptal edildi. İptal kararının ardından, ilgili müdürlüklere iptal kararnameleri gönderildi. Eğitim-Bir-Sen tarafından açılan davada, atama işlemlerinin MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine aykırı şekilde gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Davada, atamaların münhal kadroların ilan edilmeden yapıldığı, kariyer ve liyakat ilkelerinin gözetilmediği, şube müdürlüğü yazılı sınavında 76.88, sözlü sınavda 85 puan alan bir adayın yüksek lisans eğitimine devam ettiği, atanan kişilerden daha yüksek hizmet puanına sahip olduğu belirtildi. Eğitim-Bir-Sen, bu gerekçelerle atama işlemlerinin yürütmesinin durdurulmasını ve iptal edilmesini talep etti.

Mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda, 76. Maddeye dayalı sınavsız olarak atanan 12 şube müdürü atamasının yönetmelik hükümlerine aykırı olduğunu tespit etti ve atamaların iptaline karar verdi.

Bu mahkeme kararıyla birlikte, ilgili 12 şube müdürünün atamalarının geçersiz hale geldiği ve yer değiştirme işlemlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

İşte mahkeme kararı

1-153

2-146

444-4