Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları için tarihler belirlendi. Buna göre, başvurular 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak.

Öğrenciler, sınav başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecekler. Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri konusunda öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar. Başvuruların yapıldığını öğrenciler, elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınav içeriği ise her alanda 8. sınıf öğretim programlarına dayalı olacak. Öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerileri ölçecek nitelikte sorular yer alacak.

Sınav, iki oturumdan oluşacak. Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak.

Giriş belgeleri 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak ve öğrencilere teslim edilecek. Sınav sonuçlarının ise 28 Haziran'da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilmesi bekleniyor.