Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki genç mimar Lütfü Seray, sahip olduğu köpeği sokakta gezdirirken bir sokak köpeği tarafından saldırıya uğradı.

Eve dönen genç mimar kuduz hastalığının belirtilerini göstermeye başladı. Belirtiler üzerine 28 yaşındaki genç Lütfü Seray, hastaneye götürüldü. Hastanede genç mimara kuduz teşhisi konuldu. Teşhis sonrası Gaziantep'teki bir hastaneye sevk edildi. Gaziantep'te doktorların tedavisine rağmen  28 yaşındaki genç mimar Lütfü Seray hayatını kaybetti.

Lütfü Seray, yarın Siverek'te toprağa verilecek.

Kuduz Hastalığı Nedir?

Kuduz, enfekte hayvanların tükürüğünden, yani salyasından insanlara yayılan ölümcül bir virüstür. Kuduz virüsü genellikle ısırma yoluyla diğer canlılara bulaşır.

Ülkemizde kuduza yakalanma ve bulaştırma olasılığı en yüksek türler arasında at, eşek, inek, keçi, kedi, ve köpek gibi evcil hayvanlar ile ayı, çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yabani hayvanlar bulunur. 

Kuduz hastalığı erken müdahale edilmesi zorunlu bir hastalıktır. Kuduz belirtileri ve semptomlarının görülmeye başlandığı hemen her vakada hastalık bireyin ölümüne neden olur. Bu nedenle, kuduza yakalanma riski ile karşı karşıya kalan her bireyin korunmak için kuduz aşısı yaptırması zorunludur. (Acıbadem Hastanesi)

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi