Seçim öncesi dönemde düşük tutulan kredi kartı ve nakit çekim faiz oranları, seçim sonrasında artarak yükseldi. Merkez Bankası'nın faizleri hızla artırmasının ardından kredi kartı ve nakit çekim faizlerinde önemli bir artış yaşandı. 

Özellikle asgari ödeme seçeneği kullanıldığında kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami akdi faiz oranı büyük ölçüde yükseldi. 1 Kasım itibarıyla kredi kartı borcu asgari tutarı ödenirse, geriye kalan borç üzerine uygulanan faiz oranı yüzde 75'e kadar yükseldi.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Kredi kartı gecikme faiz oranları da arttı. Gecikme faizi, 1 Kasım itibarıyla yüzde 83'e kadar yükselecek. Ayrıca, nakit çekim veya kullanım ile kredili mevduat hesapları işlemlerinde uygulanan faiz oranlarında da önemli bir artış yaşandı.

Azami akdi faiz oranı yüzde 96'ya kadar yükselirken, gecikme faiz oranı yüzde 105'e kadar çıkacak. Bu oranlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen tavan oranları temsil ediyor ve bankalar bu oranların altında değişen oranlar uygulayabiliyor.