Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşanan dehşet verici olay, insanların kanını donduran türden. Hemşire olan Şahin Şaşırmaz, öğretmen kız kardeşi Songül Şaşırmaz ile aralarında yaşanan bir tartışma sonrası dehşetengiz bir cinayette bulundu. Şahin Şaşırmaz önce kız kardeşini bıçaklayarak öldürdü, ardından başını baltayla vücudundan ayırarak korkunç bir cinayet işledi.

Mamak ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde 17 Mayıs günü, şizofreni hastası olduğu belirtilen Şahin Şaşırmaz, aynı evde yaşadığı öğretmen kız kardeşi Songül ve Malatya'dan gelen öğretmen ağabeyi Mehmet Abbas Şaşırmaz ile bir tartışma yaşadı. Tartışma sırasında Şahin Şaşırmaz, mutfağından aldığı bıçakla kız kardeşini bıçakladıktan sonra onun başını baltayla vücudundan ayırdı.

Songül Şaşırmaz

Olayın ardından ağır yaralanan Mehmet Abbas Şaşırmaz, kendi imkanlarıyla sağlık ocağına gidip yardım istedi. Şahin Şaşırmaz ise polis tarafından gözaltına alındı ve ardından mahkeme tarafından tutuklandı.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Şahin Şaşırmaz'ın bu korkunç cinayeti planladığı ve olaydan iki hafta önce bıçak ve balta satın aldığı ortaya çıktı. Mahkeme, Şahin Şaşırmaz'ın şizofreni hastası olması nedeniyle bu durumu göz önünde bulundurmadı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına karar verdi.

Şahin Şaşırmaz

Bu dehşet verici olayın görgü tanığı, yaşananları "Bir kadın ve bir erkek balkonda tartışmaya devam etti. Kadın 'dur, yapma ağabey' diye bağırıyordu. Erkek şahsın elinde bıçak vardı. Adam, kadını yere yatırdı ve defalarca bıçaklamaya başladı. Daha sonra bıçaklamayı bırakıp eline balta aldı. Erkek şahıs, yere doğru eğilince ne olduğunu göremedim." şeklinde anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Şahin Şaşırmaz hakkında 'kardeşini tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.