Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

Malatya merkezli depremlerden etkilenen iller arasında olan Malatya'da, bir konteyner kentte yaşayan 7 yaşındaki bir kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı ve aynı konteyner kentte bulunan bir erkek tutuklandı.

Malatyahaber'e göre, kız çocuğu ekmek almaya gönderildi ve bir süre sonra geri dönmedi. Yapılan aramalar sonucunda, yaklaşık 4.5 saat sonra çocuk bulundu ve cinsel istismara uğradığı tespit edildi. Aynı akşam A.C. gözaltına alındı ve Malatya Valiliği, A.C.'nin "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklandığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Mart 2024 tarihinde yaşanan olayda mağdur olan çocuğun kaybolması üzerine yapılan başvuru sonrasında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı. Çocuk, konteyner kent içinde bulundu ve daha önce 4 ayrı suç kaydı bulunan A.C. isimli şüpheli şahıs yakalandı. A.C., 19 Mart 2024 tarihinde çıkarıldığı mahkemece "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklandı. Basın ve sosyal medyada çıkan haberlerin aksine, çocuğun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk bulunmamakta ve ailesine teslim edilmiştir. Soruşturmanın mağdur çocuğun yüksek menfaati göz önünde bulundurularak hatasız bir şekilde yürütüldüğü belirtilmiştir.