Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Muğla iline bağlı Bodrum ilçesine gerçekleştirilen direkt uçak seferleriyle birlikte yapılacak karşılıklı ziyaretlerin ve işbirliklerinin, iki bölge arasındaki köprü olacağını belirtti. Ataoğlu, yapılan bir tanıtım toplantısında, Küçük Adada her şeyin mevcut olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin turizmde iddialı olduğunu ve zengin tarihi, doğal güzellikleri ve kaliteli otelleriyle dünya standartlarında bir destinasyon olduğunu ifade etti.

KKTC'deki özel bir hava yolu şirketi tarafından Ercan Havalimanı'ndan Bodrum'a haftada iki uçuş gerçekleştirileceği duyuruldu. İlk uçuşta 168 yolcunun Bodrum'a geldiği bilgisi paylaşıldı. Bu girişimle birlikte Bodrum, KKTC'ye direkt bağlanan bir hava ulaşım hattına kavuştu.

Ataoğlu, konuşmasında, yeni hava yolu şirketinin kurulmasının ardından uçak bilet fiyatlarında ciddi bir indirim olduğunu dile getirdi. Aynı dil, para birimi ve dini paylaşan KKTC ve Türkiye'nin karşılıklı işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Ataoğlu, turizmin ekonomiye olan katkısının yanı sıra iş insanlarının birlikte yapacakları işbirliklerinin iki bölge arasındaki bağlantının mimarı olacağını belirtti.

Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Bodrum'un doğrudan KKTC'ye bağlanmasının ikili ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Milas-Bodrum Havalimanı'nın geçen yıl 4 milyon turiste hizmet vererek Türkiye'nin en işlek yedinci havalimanı olduğunu söyledi.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise Bodrum'un Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, KKTC'ye direkt uçuşların tercih edilme oranını artıracağını ifade etti.