Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kırmızı et fiyatlarında anormal artışlar yaşandığını belirterek, bu durumun kasap esnafını olumsuz etkilediğini ve et satışlarının neredeyse yarıya düştüğünü ifade etti. Yardımcı, her ramazandan önce kırmızı ete zam geldiğini ancak bu yıl spekülatörlerin, aracıların ve bazı büyük et tedarikçilerinin fiyatları 25 gün önce artırdığını dile getirdi.

Fırsatçılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yardımcı, büyük firmaların ve et tedarikçilerinin fiyatları yükselttiğini ifade etti. Bu durumun özellikle ramazan öncesi yaşandığını belirten Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun bulunduğu illerde esnafa et desteği verilmesinin piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Rekabet Kurumu Başkanı ile görüştüklerini ve fırsatçılık yapılmasının önüne geçilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Üreticinin, kasabın ve vatandaşın korunmasının önemine vurgu yapan Yardımcı, fırsatçılık yapanlara müdahale edilmezse büyük firmaların bu durumu sürekli fırsata çevirebileceğini dile getirdi.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Yardımcı, federasyon olarak fiyatları yükselten spekülatörlere fırsat verilmeyeceğini ve vatandaşın ramazanda kırmızı ete rahatça ulaşabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.