Yükseköğretim Kurulu , Uluslararası Araştırmacı Projeleri kapsamındaki programlardan faydalanan doktora öğrencilerine ve araştırmacılara verilen burs miktarını artırdı. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Araştırmacı Projeleri burslarının, doktora öğrencilerinin ve araştırmacıların dünya çapındaki seçkin üniversitelerde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla geçen yıl başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Akademik Birikim Programı", "Doktora Sonrası Araştırma Programı", "Genç Beyinler Programı" ve "Uluslararası Bilim İnsanları için Yükseköğretim Kurulu Destek Programları" gibi programların bu kapsamda bulunduğu belirtildi.

Bu programlardan faydalanan doktora öğrencileri ve araştırmacılara verilen burs miktarının bu yıl için aylık 30 bin lira olduğu, ayrıca ulaşım desteğinin ise 15 bin lira olarak belirlendiği vurgulandı.

Adalet Bakanlığınca 124 yeni mahkeme kuruldu Adalet Bakanlığınca 124 yeni mahkeme kuruldu

Açıklamada, burs başvurularının 4 Mart ile 26 Nisan tarihleri arasında yapılabileceği ifade edilirken, başvuru şartlarına ise "https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/DuyuruDetay" adresinden ulaşılabileceği belirtildi.