CHP'nin kurultayında genel başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çeken bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında partisinin iç dinamiklerini ve gelecek vizyonunu vurguladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Değerli yoldaşlarım; bu yıl partimizin yüzüncü yılı. Yüz yıllık tarihimiz içinde yılmadık, direndik. Türkiye'de hiçbir partiye nasip olmayacak bir tarihi yaşıyoruz. CHP, yüz yıl önce savaş meydanlarında Kuva-yi Milliyeciler tarafından kurulan bir partidir. Biz hiçbir evladımızın yatağa aç girmemesi için mücadele eden bir partiyiz. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına saygı duyan bir partiyiz.

Kurultaylarımız, her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı platformlardır. Tartışmaları zaaf olarak değil, canlılık olarak gören bir geleneğin temsilcisiyiz. Partimizin temel taşı olan örgütler, yükümüzü taşıyan unsurlardır. Hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü ve dayanışma ruhunu sorgulayamaz. Ben dahil hiç kimse kendisini partinin üzerinde göremez.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Sırtımda Hançerlerle Seçime Girdim Tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Altı parti lideri olarak bir araya geldik, ülkemizi nasıl yöneteceğimiz için masada oturduk, çalıştık. Ortak bir mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalar yaptık. Ancak, cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimi konusu masada dolaşmaya başlayınca, masadan kalktılar ve yeniden masaya oturmadılar. Sırtımda hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Ateşi ve ihaneti gördük, ama yılmadık, yıkılmadık. Bütün kumpaslara, yalanlara rağmen çalıştık, yılmadık, yıkılmadık ve asla boyun eğmedik. Yolu doğru olanın yükü ağırdır, sırtımdaki hançerlerle yolumuz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, sırtımdaki hançerlerdi. Seçim sona erdi, kazanamadık.

Değişim Söylemleri Başladı Ancak daha nefes alamadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemlerini dile getirenler, uzun süredir değişmeyenlerdi. Ancak seçimden sonra ilk işim, onları değiştirmek oldu. Hayatın kendisi değişir zaten. İlk değişimi 2019 yılında yaşadık, CHP en büyük değişimi yaşayan parti oldu. Daha önce ulaşılamayan bölgelere ulaştık. CHP, Türkiye'nin her köşesinde konuştu ve tartıştı. Değişimin içinde olanlar, değişimi fark edemezler. CHP, Türkiye'nin en temel sorunlarına akılcı çözümler sunan bir parti haline geldi."