Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Son dönemde öğrenciler arasında popüler hale gelen 'kanlı para' isimli oyun, okulları adeta teslim almış durumda. Şiddet içeren bu oyunlar yasaklanmasına rağmen öğrenciler, öğretmenlerden gizli bir şekilde bu tehlikeli oyunu sürdürüyor. Uzmanlar, bu oyunun bulaşıcı hastalıklara ve kalıcı hasarlara yol açabilecek bir sorun olabileceği konusunda velileri uyarıyor.

Kanlı Para isimli oyun, okullarda giderek popülerleşiyor. Oyun, çocukların ellerini kan içerisine bırakmalarına neden oluyor ve bulaşıcı hastalıklara, elde kırıklara, çatlaklara yol açabiliyor. Bazı okullar oyunu yasaklasa da öğrenciler teneffüslerde, öğretmenlerinden gizli bir şekilde oyunu oynamaya devam ediyor. Sosyal medyada oyunun taktikleri paylaşılırken, bazı öğrenciler oyunun daha da kanlı hale gelmesi için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor.

Oyunla ilgili bir öğrenci, "Okulda herkes oynuyor. Bazıları çok sert oynadığı için eli kanlar içinde kalanlar oluyor. Zaten amaç da bu" derken, bir başka öğrenci ise "Parayla karşıdaki oyuncunun eklem yerlerine vuruyoruz. Sonra kanıyor. O yüzden adı kanlı para" diye konuştu.

Oyunda, madeni para havaya atılıp elin ters tarafıyla tutuluyor, para sonra parmakların arasına alınarak sıkıştırılıyor. 'Kanlı para' denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruluyor. Bu aşamada para düşerse ceza alınıyor ve ceza, elin masaya dik şekilde konulması ve karşı tarafın parayı hızla eklem yerlerine fırlatmasıyla uygulanıyor. Ancak, bu oyun ciddi riskler taşıyor.

Oyunun zararları hakkında bilgi veren Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, bu tür oyunların parmak ve el tarak kemiklerinde çatlak veya kırıklara yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca, bu kırıklar çocukların kemiklerindeki büyüme kıkırdaklarına zarar verebilir ve kalıcı hasarlara neden olabilir. Ayrıca, sert ve kesici cisimlerle oynanan oyunlar, ciddi yumuşak doku hasarlarına, açık yaralara ve enfeksiyon riskine yol açabilir.