Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

G-20 ve BM zirvelerinden yankılar

Son iki haftada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan’da düzenlenen G-20 zirvesi ve ABD'nin New York kentindeki BM Genel Kurulu'nda liderlerle bir araya geldi. Yoğun geçen diplomasi trafiğinin ardından, bu iki önemli zirvede gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ve temasların kabine toplantısında masaya yatırılması bekleniyor.

Ekonominin yeni dönem planı

Ekonominin geleceğini şekillendirecek konuların başında, enflasyonla mücadele ve fahiş fiyat artışlarına yönelik alınacak tedbirler geliyor. Kabine, ekonomiye dair yol haritasını ve bu ay başında açıklanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) etkilerini değerlendirecek.

Emekli maaşlarındaki iyileştirmeler

Emeklilere yapılacak maaş zammı, toplantının en çok merak edilen konularından biri. Bu konuda, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar devam ediyor. Meclis’in yeni döneminde gündeme alınması beklenen bu düzenlemenin detayları, toplantıda ele alınacak.

Gençlere özel destek: Vergisiz telefon ve daha fazlası

Gençlere yönelik destekler de kabine toplantısının gündem maddeleri arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce bahsettiği "Üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteği" konusu, detaylarıyla birlikte masaya yatırılacak. Ayrıca, evlenecek gençlere sağlanacak uygun fiyatlı kredi desteği de görüşülecek konular arasında.

Toplantıda, gençlere yönelik bu desteklerin yanı sıra, milyonlarca emeklinin gözü kulağı olan maaş zammı konusunda da önemli kararlar alınması bekleniyor. Türkiye'nin ekonomik geleceğini şekillendirecek bu önemli toplantı, vatandaşların umutlarını ve beklentilerini de beraberinde getiriyor.