Türkiye'nin yerli ve milli değerlerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, tekerlerini yerden keserek ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Testlerin tamamının başarıyla tamamlanmasının ardından KAAN, inişini de başarıyla gerçekleştirdi. Türkiye'nin gözdesi olarak kabul edilen Milli Muharip Uçak KAAN, ilk uçuşunda gökyüzüyle buluştu.

Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var

Yapılan açıklamalarda, KAAN'ın ilk uçuşunun başarıyla geçtiği belirtildi. Baş fırlatma koltuğu, statik testler, kontrol yüzeyleri testleri, iniş takımı düşürme testleri, aviyonik sistem testleri, yakıt testleri ve motor çalıştırma testleri gibi bir dizi testin başarıyla tamamlandığı vurgulandı.

KAAN'ın özellikleri arasında, radar dalgalarını sönümleme özelliğine sahip kompozit malzemelerden üretilmiş olması, çift motorlu olması, düşük görünürlüklü olması, gelişmiş atış sistemleri ve çift fonksiyonlu radar gibi özellikler bulunmaktadır. Ayrıca, uçak ASELSAN tarafından geliştirilen elektronik harp sistemi ve elektro optik 360 derece gözetleme sistemini kullanacak şekilde tasarlandı.