Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi sitesinden yapılan bilgilendirmelere göre dün İzmir ve Muğla açıklarında çok sayıda düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler insansız hava aracı, mobil radar ve ihbar üzerine tespit edilebiliyor. Türk tarafından hareket eden 43 düzensiz göçmen, Yunan tarafından geri itilmesi üzerine kurtarılmıştır. Siteden ayrıntılar şöyle duyuruldu:

  • 07 Ekim 2023 tarihinde saat 06.50’de, Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-109) tarafından hareketli lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 49 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Olay ile bağlantılı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ile müştereken yapılan takip neticesinde karada 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanmıştır.
  • 07 Ekim 2023 tarihinde saat 04.00’te, İzmir ili Çeşme ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-38) tarafından hareketli lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 39 düzensiz göçmen yakalanmıştır.          
  • 07 Ekim 2023 tarihinde saat 06.50’de, İzmir ili Seferihisar ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-13) tarafından can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edilmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-909) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen can salı içerisindeki 21 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

izmir-aciklarinda-197-duzensiz-gocmen-yakalandi-3-organizator-gozaltina-alindi-pbjz

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı
  • 07 Ekim 2023 tarihinde saat 02.00’de, İzmir ili Çeşme ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-30) tarafından hareketli lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 44 düzensiz göçmen yakalanmıştır.    
  • 07 Ekim 2023 tarihinde saat 08.50’de, Muğla ili Datça ilçesi açıklarında fiber tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-901) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen fiber tekne içerisindeki 22 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.