İYİ Parti, 14 Mayıs tarihinde yapmayı planladığı 3. Olağan Büyük Kurultay'ı Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları nedeniyle ertelemişti. Ancak seçimlerin ardından yapılan değerlendirmelerin ardından partinin 24 Haziran'da kurultayı düzenleme kararı aldığı belirtildi. Kurultayda, Genel Başkan ve Genel İdare Kurulu (GİK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri seçilecek.

Kulislerde, İYİ Parti'nin yerel seçimlere daha dinamik bir kadro ile hazırlanmayı hedeflediği ve bu doğrultuda GİK ve MDK'de köklü değişiklikler yapacağı konuşuluyor. Ayrıca, kurultay sonrasında belirlenecek Başkanlık Divanı'nda yeni isimlere yer verilmesi bekleniyor. Parti lideri Meral Akşener'in, kurultayda partinin kuruluş amaç ve ilkeleri ile ittifaklarla ilgili açık mesajlar vereceği ve yerel seçim odaklı il gezilerine yoğun bir şekilde başlayacağı belirtiliyor.

Seçimlerden sonra İYİ Parti Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal ve İsmet Koçak'ın öncülüğünde "partinin kurucu iradesinden uzaklaşıldığı" gerekçesiyle Ortak Akıl Platformu kurulmuştu. Ancak, platformun sözcüsü Baykal, partiden istifaların artmasını engellemek amacıyla kurultayda aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

İYİ Parti'nin 3. Olağan Büyük Kurultayı, ATO Congresium'da düzenlenecek ve 1350 delege oy kullanacak. Kurultayda yapılacak seçimlerle birlikte parti yönetimi şekillenecek ve İYİ Parti'nin geleceğine ilişkin önemli kararlar alınacak.