Özdemir Araştırma'nın 7-14 Şubat tarihleri arasında 2,500 kişiyle yaptığı ankete göre, Yavaş'ın aldığı destek yüzde 62.4 olarak belirlendi. Rakibi Turgut Altınok'un aldığı destek ise yüzde 30.2'de kaldı. Diğer adaylar arasında Yeniden Refah'tan Suat Kılıç yüzde 2.5 ile üçüncü sırada yer aldı.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

İstanbul Anket Sonuçları Karışık Sinyaller Veriyor

Aynı araştırma şirketinin İstanbul için yaptığı anket ise daha çekişmeli bir yarışı işaret ediyor. 23-24 Şubat tarihlerinde yapılan bu anketin sonuçlarına göre, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 42.5 oranında destek alırken, rakibi Murat Kurum yüzde 37'lik bir destekle takip ediyor. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde.

Yavaş'tan Meclis Üyelerine Çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisine destek veren halkın yanı sıra, belediye meclisinde de güçlü bir temsile ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yavaş, "Belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları ile el ele vererek Ankara için daha fazlasını yapabiliriz" şeklinde konuştu.