İstanbul Üniversitesi, kampüslerini halka açma kararının ardından gelen tepkiler üzerine düzenlemeler yapıyor. Üniversite, ziyaret saatleri ve uygulanacak tedbirler hakkında bir açıklama yaparak yeni düzenlemeleri duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üniversitesi'ni ziyaret etmek isteyenlerin öncelikle randevu alması gerekecek ve eğitim-öğretim görülen binalara ve amfilere giriş izni verilmeyecek. Ziyaret saatleri hafta içi 13.00-16.00 arasında olacak ve tarihi ve kültürel nitelikleriyle öne çıkan Beyazıt yerleşke bahçesini kapsayacak şekilde düzenlenecek.

Açıklamada belirtilen diğer tedbirler şu şekilde sıralandı;

Ziyaretçiler, İstanbul Üniversitesi web sitesi üzerinden randevu alacaklar.


Araçla giriş yapılamayacak, ziyaretler yaya olarak gerçekleştirilecek.


Rektörlük binası idari büroları ile eğitim-öğretim görülen binalar, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere giriş izni verilmeyecek.


Resmi tatiller, sınav günleri ve üniversite yönetimi tarafından belirlenen zamanlarda kampüs ziyarete kapalı olacak.

Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi


Ayrıca, ziyaretçilerin güvenliği için alınacak tedbirler de açıklamada yer aldı. Güvenlik görevlileri tarafından yapılacak kontrollerin ardından ziyaretçilere kartlar verilecek ve bu kartlarla yerleşkeye giriş yapılabilecek. Üniversite yönetimi, gerektiğinde ek güvenlik önlemleri alma hakkına sahip olacak.

İstanbul Üniversitesi, ziyaretçilerin sadece kültürel amaçlarla yerleşkeyi ziyaret edebileceğini ve eğitim-öğretim ve idari işleyişi bozacak etkinliklerin yapılamayacağını belirtti. Ayrıca, bilimle toplumu bütünleştirmeyi amaçlayan "Açık kapı, açık bilim" yaklaşımının huzur, refah ve güveni sağlayacak şekilde uygulanacağı vurgulandı.