Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında İşsizlik Fonu gelirlerinin, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 48'inci maddesinin yedinci gereğince söylenen amaçlar için değerlendirilecek oranının yükseltilmesinme yönelik Cumhurbaşkanı Kararı yürürlükte yer aldı.

Bu kapsamda, bahsedilen kanunda yüzde 30 olarak tespit edilen İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranının, 2024 yılı için yüzde 50'ye yükseltilmesine karar verildi.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Bu kanuna göre İşsizlik Sigortası Fonu prim gelirlerinin, iş gücünün istihdam sağlanabilirliğini çoğaltmak, personellerin vasıflarını artırarak işsizlik tehdidini en aza indirmek ve teknolojik gelişmelerden dolayı işsiz kalacağı düşünülen kişileri başka pozisyonlara geçmesini sağlamak, istihdam yükseltici ve koruyucu önlemler almak ve uygulamak, işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri temin etmek, işgücü piyasası araştırma ve planlama çalışmalarını düzenlemek ve fondan ödenmek üzere vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlar ile bunlardan ilgili mevzuatına göre kurum kadrolarına atanan ve kurumda çalışmaya sürdüren personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin ödemeleri sağlamak amacıyla yapılması düşünülüyor.