Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları, Filistinli aileleri acımasızca vuruyor. Bir baba, hava saldırıları sonucu yaşamını yitiren iki bebeğini kucağında tutarak acı dolu anılarını paylaştı.

Görüntülerde, Filistinli baba, 3 aylık Hind ve 18 aylık Eymen adındaki bebeğini kucağında tutarak gözyaşları içinde konuştu. "Bu çocuklar ne yaptı? 3 aylık bebekler ne yaptı?" diye haykıran baba, yaşadığı çaresizliği ve hüsranı dile getirdi.

Sdgf Oq9V

Saldırıda hayatını kaybeden çocuklarına olan sevgisiyle konuşan baba, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a seslenerek, "Sana bunların ne yaptığını soruyorum. Blinken ve Biden'a mesaj göndererek, çocuklarımıza ne yaptıklarını soruyorum. Onlara ne yaptıklarının mesajını gösteriyorum. Eymen daha 1,5 yaşındaydı." diyerek dünya liderlerine çağrıda bulundu.

Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı hızla artarken, baba gibi birçok aile trajik kayıplar yaşamaya devam ediyor. Uluslararası toplumun sessizliği, bölgedeki insanlık dramını derinleştiriyor.