Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla, limon suyu izlenimi veren limon aromalı ürünlerin satışına sınırlama getirildi. Aralarında limon aromalı sosun da bulunduğu ürünler, 31 Aralık 2024'ten itibaren Türkiye pazarında satılamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, bu tür ürünlerin satışı yasaklanmış oldu.

Yasaklanan Ürünler ve Yeni Düzenlemeler

Limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos gibi isimlerle satılan ve limon suyu izlenimi veren ürünler, söz konusu tarihten sonra yurt içi pazarda bulunamayacak. Yeni düzenleme, gıda ürünlerine izin verilmeyen bileşenlerin eklenip eklenmediğinin tespiti için uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen analiz metotları ve karar limitlerini de içeriyor.

Gıda Güvenliğinde Önemli Adım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Türk Gıda Kodeksi'nin, gıda ürünlerinin içeriği ve etiketlemesine ilişkin standartları belirlemesiyle tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yönetmelik değişikliği, gıda üreticilerine ve perakendecilere, ürünlerinin içeriğini ve etiket bilgilerini bu yeni düzenlemelere uygun hale getirmeleri için zaman tanınacak.

Limon Aromalı Ürünlerin Pazardaki Son Günü

31 Aralık 2024'ten sonra, limon aromalı ürünlerin Türkiye iç pazarında satılması yasaklanacak.