İran'da, İsrail istihbarat servisi Mossad adına faaliyet gösterdikleri suçlamasıyla yargılanan ve 18 Eylül 2023'te casusluk faaliyetlerinden dolayı idam cezasına çarptırılan 4 kişi, sabah saatlerinde idam edildi.

İran rejiminin Fars Haber Ajansı aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, Muhammed Feramerzi, Muhsin Mazlum, Vefa Azerbar ve Pejman Fatihi isimli şahısların idamı, ülkenin doğusundaki İsfahan şehrinde gerçekleşti.

Söz konusu kişiler, Komala örgütüne bağlı oldukları ve Irak'ın kuzeyinden İran'a sızarak İsfahan'daki bir savunma sanayi tesisine saldırı planları içinde oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı. İran yönetimi, bu casusluk faaliyetlerini Mossad'a bağlı olarak gerçekleştirdiklerini öne sürmüş ve 4 kişiyi 18 Eylül 2023'te idama mahkum etmişti.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

İranlı yetkililer, İran'ın doğusunda bulunan Adıyaman, Diyarbakır, Hakkari gibi kentlerin Doğu Anadolu Fayı'na (DAF) yakın olmaları sebebiyle bu bölgelerin casusluk faaliyetleri açısından daha riskli olduğunu belirtti. İdam edilen kişilerin bu tehlikeli bölgelerle ilişkilendirildiği ifade edildi.