Apple'ın iOS 17 ile birlikte tanıttığı StandBy (Beklemede modu) sayesinde, telefonunuzu şarj ederken bir masa saati ya da bilgi ekranı gibi kullanabileceksiniz.

Bir diğer yeni özellik Kişi Posterleri, size aradığınız kişinin telefonunda nasıl görüneceğinizi özelleştirme fırsatı tanıyor.

NameDrop ile kolay iletişim

NameDrop, yeni bir etkileşim yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellikle birlikte, telefonunuzu bir başkasının cihazına yakınlaştırarak hızlı bir şekilde telefon numarası ya da e-posta adresi paylaşabileceksiniz.

Daha fazlası da var!

Bunlar dışında Canlı Sesli Mesaj sayesinde, sesli mesajları metin olarak görüntüleyebilecek ve Çevrimdışı Apple Haritalar özelliği ile internete ihtiyaç duymadan yol tarifi alabileceksiniz.

Bu arada, Siri'yi aktive etmek için artık sadece "Siri" demeniz yeterli olacak.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Durum Denetleme ve Etkileşimli Araç Takımları gibi diğer yeni özellikler de hayatımızı kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

Otomatik düzeltmede gelişmeler

iOS 17, metin yazarken yanlış yazdığınız kelimeleri çok daha doğru bir şekilde düzeltecek ve sizinle daha fazla işbirliği yapacak.

Hangi iPhone modelleri güncellemeyi alacak?

Yeni güncellemeyi alacak iPhone modelleri ise şunlar:

  • iPhone 15 serisi
  • iPhone 14 serisi
  • iPhone 13 serisi
  • iPhone 12 serisi
  • iPhone 11 serisi
  • iPhone XS ve XR
  • iPhone SE (2. nesil ve sonrası)

Güncellemeyi alamayacak modeller

Ancak, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus gibi iOS 16 güncellemesini alan eski modeller, ne yazık ki iOS 17'yi alamayacak.

Nasıl güncelleyebilirim?

Eğer iOS 17'yi indirmek istiyorsanız, telefonunuzun Ayarlar menüsüne gidip, Genel ve ardından Yazılım Güncelleme seçeneklerine tıklayabilirsiniz. Ancak güncelleme yaparken yedekleme yapmayı ihmal etmeyin.